Dolgu uygulaması nedir?
Dermal dolgu uygulamaları, yüzdeki kırışıklıkları azaltmaya, yüzdeki hacim ve dolgunluğu geri kazanmaya yardımcı olan işlemlerdir.
Yaşımız ilerledikçe, yüzümüzdeki deri altı yağ tabakası azalmaya başlar. Bu nedenle yüz kasları cilt yüzeyine daha yakın bir hale gelir ve gülümseme çizgileri ile kaz ayakları daha belirginleşir. Bunun yanında uzun süre güneşe maruz kalma, genetik etkenler ve beslenme alışkanlıkları da cildimizin görüntüsünü olumsuz yönde etkiler.
Dolgu işlemi nasıl yapılır?
Her doktor en iyi sonucu aldığını düşündüğü ürünleri kullanmaktadır. Bu ürünlerin hepsi Sağlık Bakanlığı ve FDA onaylıdır. Ayrıca farklı bölgelere farklı malzeme ile dolgu da yapılabilmektedir. İşlem öncesinde doktorunuz sizlere kullanılacak malzeme hakkında detaylı bilgi verecektir.
Piyasada kullanılan farklı türde dermal dolgu malzemeleri bulunmaktadır:
- Hyalüronik Asit Bazlı Dolgu malzemeleri,
- Kalsiyum Hidroksiapatit Bazlı Dolgu malzemeleri,
- Polilaktik Asit veya Caprolactone Bazlı malzemeleri.
Dermal dolgu malzemelerine alternatif olarak yağ ile dolgu uygulaması da yapılmaktadır. Hastanın kendi vücudundan alınan yağ dokusu saflaştırıldıktan sonra dolgu yapılmak istenen bölgeye enjekte edilir. Özellikle vücudunun bir bölgesinden yağ aldıran hastalar aynı zamanda yüzlerinde arzu ettikleri bölgelere yağ ile dolgu yaptırmayı tercih edebilirler.
Yağ ile dolgu yapıldığında enjekte edilen yağın bir kısmı erirken büyük bir kısmı da o bölgede kalır. Yaş ilerledikçe yağ dokusunun tekrar erimesi neticesinde yeniden dolgu yapılmasına ihtiyaç duyulabilir.
Doktorunuz işleme başlamadan önce anestezik bir kremle veya lokal anestezi uygulayarak bölgeyi uyuşturur. Daha sonra dolgu yapılacak bölgeyi antibakteriyel bir madde ile temizleyecek ve dolgu malzemesini enjekte etmeye başlayacaktır.
Enjeksiyon yapıldıktan sonra masaj yapılarak dolgu malzemesinin istenilen derecede yayılması sağlanır. Akabinde değerlendirme yapılır ve ihtiyaç halinde bir miktar daha dolgu malzemesi eklenerek işlem tamamlanır.
Dolgu işlemi ne kadar sürer?
İşlem yapılacak olan bölgeye ve yapılacak dolgu miktarına göre değişmekle birlikte, 15 dakika ile 1 saat arası sürebilmektedir.
Dolgu işlemi sonrası iyileşme ne kadar sürer?
İşlem sonrasında bir miktar morluk görülmesi ve hafif derecede uyuşukluk meydana gelmesi doğaldır. Fakat bu belirtiler birkaç gün içerisinde kaybolacak ve cilt eski haline dönecektir.

