SİNÜZİT AMELİYATI

Sinüs Nedir ?

Burnun üst kısmındaki kemikler içinde bulunan hava boşluklarına sinüs denilmektedir. Sinüs enfeksiyonları genellikle ameliyattan ziyade ilaçla tedavi edilir. Fakat enfeksiyonların kronik olduğu durumlarda sinüs ameliyatı gerekli olabilir.

 

Sinüs kisti tehlikeli mi ?

Sinüs Kistleri, genellikle kötü huylu tümörlere dönüşmez ve metastaz (vücutta başka yerlere yayılma) yapmazlar. Sinüs Kisti, sizin için herhangi bir sağlık sorununa sebep olmuyorsa çoğunlukla tedavi edilmesine ihtiyaç duyulmaz. Ancak sinüs kistinden kaynaklanan bir kronik sinüzitiniz varsa, sinüs kistini almak ve yeniden sinüs kisti oluşumuna engel olmak için kronik sinüzit ameliyatı gerekebilir.

 

Sinüzit için ameliyat şart mı?

Günümüzde en yaygın kullanılan sinüs ameliyatı yöntemi Fess ameliyatı (Fonksiyonel Endoskopik Sinüs Cerrahisi) olarak adlandırılmaktadır. Bu yöntemde küçük endoskoplar (minik teleskop) ile burun içine girilerek sinüs girişleri kontrol edilir. Patojenlere müdahale etmek için endoskop ile birlikte ileri teknoloji aletler kullanılır.

Endoskopik sinüs cerrahisinde kullanılan özel bir cihaz yardımıyla, burun içindeki aletlerin gerçek zamanlı hareketleri daha önce çekilen tomografi görüntüsü üzerinde 3 boyutlu olarak yansıtılmakta ve hata payı 1 milimetreden daha az olacak şekilde ameliyat gerçekleştirilmektedir.

 

Sinüs Boşaltma Ameliyatı ne kadar sürer?

Endoskopik sinüs cerrahisinde tek bir sinüse müdahale edilmesi pek yaygın bir durum değildir. Genellikle patojenler sinüslerde yaygın vaziyette olur ve hepsinin temizlenmesi 2 saati bulabilir.

Ayrıca rinoplasti, burun içi kıkırdak düzeltilmesi gibi farklı cerrahi işlemler ile birlikte yapılması durumunda bu süre doğal olarak uzamaktadır.